Over Dalyan

Dalyan is een perfecte vakantiebestemming: het heeft voor ieder wat wils. Ooit was het een klein vissersdorp, dat is ontwikkeld naar een gezellig, kleinschalig vakantieplaatsje. Het centrum zit vol met restaurants, bars en winkels, waar je de lokale bevolking zult ontmoeten en leren kennen. Je kunt relaxen bij het zwembad of aan het prachtige Iztuzu strand, waar de zee veilig is en toegankelijk voor alle leeftijden. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen in en om Dalyan, van wandelen, fietsen, boottochten, jeep safari's en lokale markten tot het ontdekken van historische sites.

Hieronder vind je een kleine selectie van de mogelijkheden.

Iztuzu ~ het schildpaddenstrand

Een van de laatste onbedorven stranden aan de Turkse kust. Het zeewater is kraakhelder, kalm en wordt langzaam dieper, dus iedereen kan er een duik nemen. Het strand is beschermd, omdat de bedreigde Carretta Carretta schildpad hier haar eieren legt. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het schildpaddenziekenhuis.

Kaunos

Kaunos is de antieke stad aan de overkant van de rivier. Behalve de spectaculaire rotsgraven, is er een hele site om te ontdekken. Niet alleen interessant vanuit historisch opzicht; de wandeling ernaartoe is mooi, langs fruitboomgaarden en kleine boerderijtjes en de uitzichten over de rivierdelta zijn prachtig.

Sultaniye thermaalbronnen

Mensen komen hier al duizenden jaren, om te baden in het geneeskrachtige thermale water van Sultaniye. Rondom het oudste bad zie je nog overblijfselen van pilaren en muren uit de Romeinse tijd.

Het water heeft een sterke zwavelgeur, maar als je er eenmaal in bent, heeft het hete water zeker een ontspannend effect op je lichaam.

Boottochten

Zee, rivier en meer: Dalyan heeft het allemaal. Er is dan ook geen betere manier om deze prachtige streek te ontdekken dan op een of meerdere boottochten. Of je nu kiest voor een dagtrip, een moonlight trip of 'gewoon' een tochtje naar het strand, je geniet altijd van mooie uitzichten, de flora en fauna en het heldere water. 

Watervallen

Je kunt de watervallen bezoeken met een georganiseerde trip of zelf met een huurauto. Je gaat door bossen en langs afgelegen dorpjes, van de gebaande paden.

Het ijskoude water is heerlijk verfrissend op een hete dag en je kunt jezelf trakteren op een lunch met verse forel terwijl je in de schaduw de rivier onder je door ziet stromen.

Markten

Markten zijn perfect om te shoppen, maar ook om wat te zien van het dagelijkse leven. De markt in Dalyan is klein maar fijn, met een deel waarop lokale fruit en groenten, kruiden, kaas en honing worden verkocht en een deel vol met souvenirs. Andere markten in de omgeving zijn minder toeristisch en zeker een bezoek waard.